Familien Vestergaard byder velkommen til Åbent Landbrug

Familien Vestergaard byder velkommen til Åbent Landbrug

Vi er HP, Else og Laura Vestergaard, og i 2023 blev vi to generationer på Oddense Vestergaard. Nu er vores fælles vision at give gården et nyt og anderledes liv. Derfor deltager vi i Åbent Landbrug og præsenterer vores koncept “Landlivets Mangfoldighed”.

I samarbejde med andre lokale producenter, der lever et unikt liv på landet, inviterer vi jer til at opleve, hvordan vi kan genanvende gårde og skabe et bæredygtigt og meningsfuldt liv på landet. Kom og mød producenterne og få et indblik i deres hverdagsliv og produktion.

Oddense Vestergaard slægten kan med sikkerhed føres tilbage til 1630, men Vestergaard (vestergardt) i woens sogn nævnes af fæstere helt tilbage i 1524-1525. Datteren, Laura G. Vestergaard, er således 11. generation.

Fra 1985-2005 drev HP gården. Der er blevet drevet alt fra det traditionelle landbrug til økologiske solbær- og kyllingproduktion. Vi var i sin tid en del af den første bølge af gårde der gik økologiens vej.

I 2005 solgte vi noget af vores jord fra og har idag 17 hektarer. Jorden bliver brugt til afgræsning og foderproduktion til vores højlandskvæg.

Derudover har vi en Put and Take Fiskesø, hvor man på dagen kan lære at fiske, og gå en tur i vores fredskov og engareal. Laura er uddannet designer/keramiker fra Bornholms kunstakademi og har sit værksted i stalden.

Du kan møde følgende: Danske Ørredsøer, Otting Naturlam, Kaastrup Lam, Sort Muld, Øster Hegnet, Salling/Fjends Biavlerforening, , Outdoor Meat, Morsø Landbrugsskole og Culinary, Søborg Hereford, Familielandbruget Vest-jylland, Kildahl Keramik, Laura Godsk Vestergaard Keramik, Sindbjerg Vingård, Lokale vævere og Spændende Mad.

Mad og drikke fra lokale producenter: Outdoor Meat, Gaard-bageriet, Stubbergård ismejeri og Staarup Håndbryg.