Åbent Landbrug hos Hauge Naturlam og Oddense Vestergaard

Åbent Landbrug hos Hauge Naturlam og Oddense Vestergaard

Der blev afholde Åbent Landbrug rundt omkring på gårdene i Danmark. Her var det Åbent Landbrug hos Familielandbruget VEST - Jylland der kunne berette om mere end 1700 besøgende hos foreningens to besøgsgårde, som var Hauge Naturlam mellem Herning og Ikast samt Oddense Vestergaard i Salling.

Søndagens Åbent Landbrug 2024 bød på solskinsvejr og røde kinder i Midt og Vestjylland!
Familielandbruget VEST Jylland kunne registrere mere end 2000 besøgende hos foreningens to besøgsgårde, som var Hauge Naturlam mellem Herning og Ikast samt Oddense Vestergaard i Salling.
Formand Peter J. Kock udtaler: ”Samfundskontakt mellem landbrug og landets øvrige befolkning ligger Familielandbruget VEST Jylland meget på sinde. Derfor har vi de senere år valgt at skrue op for disse aktiviteter, da vi mener at de små og mellemstore landbrug har en særlig rolle at spille her. Og det er heller ikke tilfældigt at vi har valgt at spille de kort som hedder nicheproduktioner som fåreavl, naturpleje og det gode liv på landet. Og vores forventninger til befolkningens interesser har jo vist sig at holde stik”.
Sven Joensen - Hauge Naturlam: ”Vi har haft en forrygende dag! Der var mange fra Herning og Ikast – men også fra det øvrige Midt- og Vestjylland, som havde valgt at besøge os på dagen. Præsentation af fåreavl, opvisning med hyrdehunde og en ”pop-up” Farmers Market med egne produkter fra medlemmer af Familielandbruget VEST Jylland viste sig at være en forrygende cocktail”.
Hans Peter Vestergaard – Oddense Vestergaard: ”Som det første Åbent Landbrug i Salling i en årrække, var vi spændte på befolkningens reaktion. Men det viste sig at være ubegrundet. Med godt 900 deltagere på dagen blev det gode liv på landet og dette landbrugs niche-aktiv i form af en Put & Take sø med gratis fiskeri for børn på dagen i samarbejde med Danske Ørredsøer, samt endnu en ”pop-up” version af Farmers Market en succes i samfundskontakt mellem landbruget og de lokale forbrugere i Salling.
Familielandbruget VEST Jylland og de lokale landbrug fik vist flaget på dagen – og der er vist mange børn og voksne som allerede glæder sig til Åben landbrug 2025. Landbrugets festdag!
Tak til familierne og medhjælperne hos Hauge Naturlam og på Oddense Vestergaard. Uden jeres indsats – ingen Åben Landbrug!
Se opslaget og de fine billeder på vores Facebook side.