Ny kandidat til formandsposten - Anders Lynge Kjær

Ny kandidat til formandsposten - Anders Lynge Kjær
PRESSEMEDDELELSE
Jeg, Anders Lynge Kjær, meddeler hermed, at jeg stiller op som kandidat til den ledige post som formand for Familielandbruget.
Efter opfordringer fra forskellig side og et efterfølgende familieråd derhjemme, det vil sige med min hustru, Rikke, og vores fælles fem børn, har jeg besluttet at stille op til posten som formand for Familielandbruget.
Jeg er 44 år gammel og opvokset i en familie med en lang og aktiv tradition inden for husmandsbevægelsen – en tradition, jeg kan mærke har sat sig dybe spor og ”påvirket mit DNA” på den gode måde. Jeg ser tydeligt, hvordan det i dag i høj grad præger min tilgang til det organisatoriske og politiske arbejde, jeg de senere år er blevet stærkt involveret i – og som jeg ånder og lever for! Jeg elsker at være med til at tage ”de nødvendige, men rigtige beslutninger”. Som landmand m/k bliver det mere og mere svært at være ”lille” i dagens Danmark. Det vil jeg arbejde for at lave om på. Som formand for Familielandbruget vil jeg især stå på mål for landmænd med små og mellemstore virksomheder. Det er jo disse m/k’er, der skal sikre det fremtidige fysiske og mentalt sunde liv på landet. Og det hvad enten, de som fuldtids eller deltids landmænd har gang i én af landbrugserhvervets mange nicheproduktioner eller har en
mere traditionel landbrugsproduktion med køer eller grise.
Fagligt skiftede jeg spor efter en kort periode som mælkeproducent i nullerne og startede så op med kødkvæg i naturpleje. Vores besætning, Kjær Angus ApS, afgræsser store naturarealer i Vejlerne og Nordthy.
Vores virksomhed blev kåret som Børsen Gazelle 2023. Det tager jeg som udtryk for, at jeg over tid har taget de rigtige beslutninger. Gazelle-begrebet sender signaler om at kunne løbe stærkt og målrettet. Det tegner et godt billede af mig og mine gøremål, synes jeg, og favner det, der foregår hjemme i bedriften, men illustrerer også mine muligheder for at påvirke tingene, når jeg sidder med omkring bordene,
hvor beslutningerne bliver taget. Det drejer sig om hurtigt at kunne gennemskue indhold og konsekvenser og så gå efter de rigtige beslutninger.
Jeg synes selv, at jeg er god til at sætte mig ind i nye faglige og politiske problemstillinger. Jeg er også klar over vigtigheden af at lytte og lære i situationen rundt om bordet. Min erfaring siger, at det giver mine ord vægt i mit politiske arbejde og giver mig mulighed for i fællesskabet at sætte sporbare aftryk på de ting, der betyder noget for os alle i Familielandbruget.
Som formand for Familielandbruget vil jeg kæmpe for den diversitet af landmænd og kvinder, der er repræsenteret i Familielandbruget. Jeg vil kæmpe for, at vi også har små og mellemstore landbrug i fremtiden. Jeg vil kæmpe for, at det skal blive nemmere at være ung landmand. Give den unge håb og tro og være med til at bane vejen for de unge mennesker, der er sprængfyldt med vilje, initiativ, engagement, drivkraft og glæde ved faget. Alt sammen, så det bliver nemmere for dem at blive selvstændig og at kunne købe en landejendom.
Som formand vil jeg kæmpe hårdt for fællesskabet. Jeg vil målrettet gå efter det, der er bedst for Familielandbruget og dets medlemmer! Og det vil jeg gøre i tæt samarbejde med andre, der også kæmper for de samme værdier. Sammen står vi stærkere!