Oksekød, fårekød og naturpleje: Kvæg og får er en del af løsningen i den grønne omstilling

Oksekød, fårekød og naturpleje: Kvæg og får er en del af løsningen i den grønne omstilling
I klimadebatten bliver produktion af okse- og fårekød ofte kritiseret for CO2- og metanudledningen. Men kvæg og får er også vigtige dele af løsningen, når det handler om at fremme biodiversitet og pleje vores naturarealer.
Den grønne omstilling stiller store krav til landbruget, men samtidig kommer der et voksende behov for at sikre naturpleje. Kvæg og får, der græsser på marginaljord og naturarealer, bidrager til at skabe et rigere plante- og dyreliv, samtidig med at de producerer kød af høj kvalitet og med mindst mulig klimapåvirkning – en eftertragtet ressource blandt forbrugere verden over.
I Familielandbruget arbejder vi for, at også deltidslandmænd og mindre landbrug kan være en del af fremtidens løsninger. Naturpleje med kvæg og får viser, hvordan landbrug og bæredygtighed kan gå hånd i hånd og samtidig understøtte dansk landbrugs konkurrenceevne i en tid med store krav til omstilling.
Det er værd at spørge: Hvordan sikrer vi, at dansk kvæg- og fåreproduktion bliver anerkendt som vigtige aktører i den grønne omstilling?
Hvad mener du? Skal vi fremme naturpleje med kvæg og får som en del af løsningen?
Lad os kæmpe for det sammen – meld dig ind i Familielandbruget.