Det lysner for ejendomsvurderingerne for ejendomme over 2 ha

Det lysner for ejendomsvurderingerne for ejendomme over 2 ha

Skatteministeren har meldt ud, at han og regeringen støtter forslaget til ejendomsvurderinger, som følgegruppen, nedsat af forligskredsen, har udarbejdet. Familielandbruget var repræsenteret af dygtige folk fra L&F i denne følgegruppe, og vi skylder dem en stor tak. Det skal bemærkes, at forslaget endnu ikke er godkendt af forligskredsen, selvom vi havde forventet, at det ville ske inden sommerferien.

For god ordens skyld skal det nævnes, at næstformanden i Familielandbruget allerede i 2018 gjorde opmærksom på, at disse problemer var på vej. Den 12. april 2023 var Benedikte Boisen Rolighed fra L&F i Løgumkloster, hvor over 100 tilmeldte hørte om de betydelige konsekvenser og grænserne for omkategorisering af landbrugsejendomme. Den 7. juni 2023 havde vi et særdeles godt besøgt oplæg om de økonomiske konsekvenser ved en eventuel overgangsordning eller ej. Her var det Brian Juel Jørgensen fra Landbrug & Fødevarer, der kunne berette om udviklingen. De besøgende var til dette møde frustrerede over, hvad de skulle gøre, bl.a. hvordan man skulle indsende sin klage, hvortil der var en urimelig kort svarfrist på seks uger.

Det nye forslag fra styregruppen, vil afhjælpe bekymringerne for ca. 13.000 mindre landbrug, som kan forblive landbrugsejendomme helt ned til 2 ha. Jeg synes, det er et kæmpe løft og endda et bedre forslag end tidligere, da grænsen som udgangspunkt var 5,5 ha. Det er også glædeligt, at der ikke bliver en kategori for naturejendomme, da det i den grad ville skabe forvirring om, hvor stor en procentdel der skulle være natur. Nu skal der ske samme beskatning på store og små landbrug, skovbrug, naturejendomme, vådområder og brakjord. Det støtter vi op om i Familielandbruget.

Venlig hilsen

Antoni StengerFormand for Sønderjysk Familielandbrug