Nyt fra Peter Jørgen Kock, Formand Familielandbruget VEST-Jylland

Nyt fra Peter Jørgen Kock, Formand Familielandbruget VEST-Jylland


Selvom Høsten er sat på stand-by for en stund da regnvejret har ramt Vestjylland så er humøret alligevel helt i top i familielandbruget Vest-jylland!
Vi har fået den nyeste oversigt over medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2024.
Der kan vi se at vi har den største stigning i nye medlemmer hvilket vi er kanon stolte af. Vi ligger fra land med en stigning på hele 10%
Det skal alle medlemmer, bestyrelsen og vores foreningssekretær have stor ros for - uden jer var det ikke muligt.

Som formand for familielandbruget VEST-Jylland er jeg mega stolt af vi kan tiltrække 10% nye medlemmer, vi har en hammer god bestyrelse der kæmper for familiebrugernes medlemmer. Det er jeg taknemmelig for. Vi har en vision i familielandbruget Vest-Jylland som vi skal brede ud til de andre familielandbrugs foreninger. Det er vi/jeg selvfølgelig klar til. Derfor har jeg, Peter Kock også meldt mit kandidatur som kommende formand for familielandbrugs sektionen, når vores nuværende formand Lone går af til oktober.

I familielandbruget skal der være plads til alle. Om det er store eller små landbrug, om det er deltidslandbrug, eller det er dig der bor i byen som har lyst til at være med i en familielandbrugsforening. Vi skal favne bredt, vi skal kunne tage en dialog over bordet med folk som vi i det daglige ikke deler samme mening med. Vi skal være bedre til at tage en dialog med de nye unge i landbruget, for ikke nok med at landbruget står over for generationsskifte så gør familielandbruget det også. Vi skal hjælpe de unge bedre ind foreningslivet i familielandbruget, for ellers mister vi vores eksistensgrundlag.

Den nye organisatorisk aftale i L&F 2.0 skal genforhandles, det kan komme til at koste familielandbruget dyrebare pladser i L&F. Vi skal kæmpe en hård kamp i familielandbruget for vores berettigelse i Landbrug og fødevarer. Den kamp er jeg klar til at tage, så medlemmerne i Familielandbruget også har en stemme i Landbrug og Fødevarer fremover. Det er vigtigt at vi at vi kan samarbejde på tværs og vi kan have en god konstruktiv dialog.

Jeg vil være familielandbrugets fremtidig unge stemme; Vi skal bevare det god liv på landet.

- Peter Jørgen Kock, Formand Familielandbruget VEST-Jylland