Østjydsk Familielandbrug og Formand Niels-Jørgen Thomsens besøg på Klimafolkemødet

Østjydsk Familielandbrug og Formand Niels-Jørgen Thomsens besøg på Klimafolkemødet

Lidt fra Østjydsk Familielandbrug og Formand Niels-Jørgen Thomsens besøg på dette års klimafolkemøde i Middelfart 🌎🌾

Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer, Asger Christensen, Folk fra Greenpeace, unge og én, der kæmper for mere skov i Danmark.
Det er blot nogle af dem, jeg har talt med i løbet af Klimafolkemødet i Middelfart.
Var jeg enige med alle, og var alle enig med mig? Nej naturligvis ikke, men jeg blev klogere på, hvordan andre ser dansk landbrug, og de blev klogere på, hvad Familielandbruget er for en størrelse, og at alt i landbruget ikke handler om at blive større, men at der også er en bevægelse mod at småt for mange producenter er lig med godt.
Det er blandt andet derfor, det har været nogle fantastiske dage ved Lillebælt. Der har været så mange gode samtaler, og jeg er blevet klogere på forskellige aktørers standpunkter. Den viden kommer til at gøre en forskel for medlemmerne af Østjydsk Familielandbrug i fremtiden. Lokalt har vi et stort ansvar for, at aftalen, som parterne i den grønne trepart har indgået, bliver ført ud i livet. Det kræver, at vi kan samarbejde med nogle, vi måske ikke plejer at samarbejde med.
Jeg er i det hele taget overbevist om, at netop samarbejde på tværs er helt afgørende i forhold til at værne om det gode liv på landet, så også kommende generation vil opleve, at der både er plads til natur og udvikling herude, hvor husene ligger lidt mere spredt.
Var du også i Middelfart, så håber jeg, at du havde den samme positive oplevelse som jeg. Der er så meget god energi derude. Det gælder i Familielandbruget såvel som andre forening og blandt folk generelt.
Med venlig Hilsen
Niels-Jørgen Thomsen, formand for Østjydsk Familielandbrug